Župan Milinović mladima predstavio Proračun za 2018.

0

Koje su osnovne značajke Proračuna Ličko-senjske županije za 2018. godinu, po kojim kriterijima i  osnovama je stvoren Proračun, zbog čega i  koliko iznosi svaka pojedina stavka? Bila su ovo tek neka od pitanja na koje je odgovore dao župan dr. Darko Milinović i njegov najuži tim predstavljajući danas Proračun članovima Savjeta mladih Ličko-senjske županije i Grada Gospića.

-Netko od vas će sutra biti u poziciji odlučivati o proračunima općina, gradova ili Županije i zato je važno prezentirati vam način stvaranja jednog Proračuna. Uvijek u ovakvim prigodama nastojim izbjeći bilo kakvo politikanstvo jer mu ovdje nije mjesto. U ovoj županiji nije došlo do političke, nego do personalne promjene i smatram za potrebu vas mlade što više uvoditi u neke važne detalje koji će se za koju godinu i naći pred vama. Nakon prezentacije stojim vam na raspolaganju za sva pitanja, kao i svi moji suradnici, rekao je župan Milinović i potom detaljno pojasnio svaku stavku županijskog Proračuna za 2018. Većinu stavki o kojima je govorio župan je ilustrirao s životnim, pragmatičnim situacijama, što je dodatno izazvalo veliko zanimanje mladih.

Nakon prezentacije pljuštala su pitanja, uz zajednički zaključak kako je transpratntnost Proračuna ne samo pitanje demokratičnosti društva, nego li  dodatni motiv sve većeg uključivanja mladih u sve sfere društvenih zbivanja.

M.S.