Župan Milinović u Lovincu na obilježavanju obljetnice DVD-a „Velebit“

0

Nedugo nakon komemoracije održane  u Krivom Putu u čast legendarnom Damiru Tomljanoviću Gavranu, župan dr. Darko Milinović uputio se u Lovinac gdje je nazočio izvještajnoj Skupštini DVD-a „Velebit“ iz  Lovinca. Budući je ljetos i sam obilazio mnoga opožarena područja Ličko-senjske župnije i upoznat je s mnogim detaljima nadljudske borbe vatrogasaca s vatrenom stihijom  župan dr. Milinović se u svojem govoru  osvrnuo na  tešku i odgovornu zadaću koju imaju vatrogasne postrojbe poput DVD „Velebit“ čiji su pripadnici na nepristupačnom terenu  proveli mnoge besane noći kako bi spriječili širenje vatre. Pri tome je obećao bezrezervnu potporu i svoju osobnu podršku svim vatrogasnim postrojbama Ličko-senjske županije.

Od strane DVD-a „Velebit“ mnoge su riječi zahvale upućene upravo županu Milinoviću na svesrdenoj potpori, također i  načelniku Općine Lovinac Ivanu Miletiću, kao i vatrogasnom zapovjeniku Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoju Ostoviću i njegovom zadarskom kolegi Željku Šoši. Zahvalnice im je uručio predsjednik DVD-a „Velebit“ Lovinac Andrija Ostović.

Lovinački su vatrogasci već nekoliko godina u žiži zanimanja medija jer su se iskazali u brojnim intervencijama, pri čemu uz skromnu i dotrajalu opremu  čine sve kako bi spasili ljudske živote i njihovu imovinu. Požari na otvorenome bili su veliki izazov za članove DVD-a „Velebit“, posebice oni što su ljetos plamtili na područjima južnog Velebita, nerijetko u miniranom području, stavljajući na kušnju znanje i hrabrost članova DVD-a „Velebit“ Lovinac.

L.O.