Župan u Opatiju pozvan kao gost – patološke laži se nastavljaju

Foto: Azurtours

Nastavlja se serijal bjesomućnih izmišljotina portala Slobodnalika koje pravna država (DORH, Policija i sudstvo) nikako da sankcioniraju. Zadnja takva, zamalo pa patološka izjava, odnosila se na navodni besplatni boravak župana Milana Kolića i njegove supruge u Opatiji, u hotelu Adriatic koji je navodno platila Ličko-senjska županija.

Župan Milan Kolić naviknut na laži sa tog portala, nije želio ništa komentirati, već nas je upitio na domaćine i organizatore te humanitarne priredbe, gradonačelnika Grada Novalje Antu Dabu.

Nastavak ispod oglasa

– Župan Milan Kolić uvijek se rado odaziva na sve humanitarne priredbe. Tako je bilo i ovoga puta u Opatiji. Hotel Adriatic nam je s puno ljubaznosti izišao u susret i smanjio cijene smještaja i cateringa, dok su uzvanici sami plaćali cijenu ulaznica. Gospodin Milan Kolić bio je moj osobni gost, a zbog limitiranog broja mjesta u dvorani nismo zvali županove zamjenike i ostale suradnike. Čak štoviše isto smo učinili i sa zadarskom županijom, jer se humaniratna akcija odnosila na dječje odjele Doma zdravlja u Pagu i Novalji. Svi naši uzvanici boravili su u hotelu Adriatic na trošak grada Novalje, i tu nema nikakvih senzacija i spekulacija, rekao nam je gradonačelnik grada Novalje Ante Dabo.

PU ličko-senjska obavijestila nas je o privođenju i sankcioniranju jednog kolege novinara pod optužbom „uznemiravanja javnosti“. U pojašnjenju službenog dopisa šturo se navodi kako je taj naš kolega (nenslužbeno doznajemo da je riječ o Miri Matijeviću) širio informacije koje štete javnom mijenju i kod građana izazivaju nespokoj. Postavlja se pitanje, izazivaju li nespokoj i nesigurnost izmišljotine koje demantiramo ovim tekstom, kao i cijeli serijal budalaština portala Slobodnalika. Podsjećamo vas na samo nekoliko „bisera“: „Upravlja li mafija sudom u Gospiću, Grad Gospić prisluškuje svoje građane, Voda u Gospiću nije za piće, Grad Gospić zabraljuje djelatnicima piti kavu u kafićima gdje se okuplja oporba“…

Jesu li ove tvrdnje koje su na rubu patologije dovoljan razlog da bi se netko od brižnih policajaca zapitao kuda sve ovo vodi?!? Nitko se nije zapitao s koliko se nedopustive lakoće u policijske prostorije dovode časni ljudi čiji je jedini krimen što su u bilo kakvom konfliktu sa Željkom Popovićem. Budući da nitko nije iznad zakona i da ne bi smjela postojati dvostruka mjerila možda je došlo vrijeme da netko iz struktura  sudbene i policijske vlasti konačno treba ozbiljnije shvatiti lakonsko blaćenje ljudi. A sve to pod krinkom slobodnog novinarstva.

V.I./H.J.