Župani s ministrom Steirom o unapređenju prekogranične suradnje

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova potpredsjednik Vlade i ministar Davor Ivo Steir održao je danas u popodnevnim satima sastanak sa županima hrvatskih županija. Tema sastanka bila je modaliteti unaprjeđenja prekogranične suradnje i razvoj projekata poduprtih programima Europske unije u tom kontekstu.

Tom prilikom župan Kolić istaknuo je odličnu suradnju Ličko-senjske županije sa Unsko-sanskim kantonom i gradom Bihaćem kao njegovim središtem te naveo da su trenutno u pripremi tri projekta : uspostava aerodroma Željava u gospodarske svrhe, projekt odvodnje otpadnih voda, odnosno projekt aglomeracije Plitvičkih Jezera te povezivanje Nacionalnih parkova Plitvička Jezera i Una u svrhu poboljšanja turističke ponude. Realiziranjem navedenih dodatno će se nastaviti suradnja kako na turističkom i gospodarskom planu i zaštiti okoliša, tako i kod kandidiranja projekata iz EU fondova.

Nastavak ispod oglasa

Župan je istaknuo i odličnu suradnju Općine Plitvička Jezera sa Gradom Bihaćem te pripremu potpisivanja Povelje prijateljstva između Grada Gospića i Grada Bihaća.

Nadalje, Župan je najavio da će sa suradnicima uskoro upriličiti susret sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Banja Luci gosp. Zlatkom Kramarićem koji će dodatno učvrstiti odnose Ličko-senjske županije i Bosne i Hercegovine.

Kabinet Župana