Županijska uprava za ceste ulaže u poboljšanje infrastrukture u Ličko-senjskoj županiji

0

Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije, dolaskom stabilnijeg vremena intenzivirala je svoje aktivnosti, među kojima je započela radove na obnovi završnog asfaltnog sloja kolnika u Donjem Kosinju. Dionica koja je obuhvaćena ovim radovima proteže se na dužini od približno 1200 metara. Ukupna vrijednost radova u Donjem Kosinju iznosi oko 78.000 eura.

Paralelno s ovim projektom, radovi su započeli i u Smoljancu na rekonstrukciji ceste u dužini od približno 300 metara. Ovdje se posebna pozornost posvećuje korekciji geometrijskih elemenata ceste, ojačanju kolnika u svrhu obnove i povećanja nosivosti te kvalitete vožnje. Također, obavljat će se i obnova i zamjena kolničkog zastora. Vrijednost radova u Smoljancu iznosi približno 162.500 eura.

Ova dva projekta ukupno vrijede više od 240.000 eura i predstavljaju važan korak u unapređenju prometne infrastrukture u Ličko-senjskoj županiji. Investicije u cestovnu infrastrukturu ključne su za razvoj regije i pridonose poboljšanju sigurnosti i kvalitete putovanja za sve sudionike u prometu.

Iz Županijske uprave za ceste naglašavaju kako će se radovi odvijati uz minimalne poteškoće za građane i korisnike cesta, te se očekuje njihov završetak u predviđenim rokovima, a ujedno u nadolazećim mjesecima najavljuju i mnogobrojne druge aktivnosti na području cijele županije.

L.o.