U župi Otočac danas dva krštenja

0

Danas na 17.nedjelju kroz godinu, 24.srpnja, u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bilo je posebno svečano.

Župnik i generalni vikar biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić na velikoj svetoj Misi u 11,00 sati krstio je dva dječaka ; Antu iz obitelji Kostelac i iz obitelji Rogić – Ivano . To je za obje obitelji treće dijete, a na tom činu župnik im je posebno čestitao.

U svojoj homiliji mons.Šporčić je kazao:

Isus nam govori i ove nedjelje o svome Kraljevstvu pomoću drugih prispodoba. To je bio njegov omiljeli način govorenja. Ali, dok su prošle nedjelje prispodobe u prvi plan stavljale što je kraljevstvo nebesko u njmu samome, u njegovu sastavu (pšenica i kukolj), u njegtovu djelovanju (kvasac) i u njegovu rastu (zrno i kukolj), današnje prispodobe – o trgovcu koji traga za dragocjenim biserom i seljaku koji pronalazi sakriveno blago – govore, na prvome mjestu, o ponašanju čovjeka s obzirom na Kraljevstvo.

Isus nas danas stavlja pred izbor onog što je najvrednije i najvažnije za što se valja svojevoljno odlučiti i uz tu odluku čvrsto stajati. Taj stav možemo uporediti s onom rečenicom gdje nam Isus na drugom mjestu kaže: Što koristi čovjeku ako čitav svijet zadobije a svom žiovtu naudi i njega izgubi. Isus nam je donio blago koje nam je zbog razinih životnih utjecaja na ovome svijetu sakriveno. Njega treba neprestano tražiti. Treba imati mudro srce i to moliti Gospodina da nam dade kako što je mladić Salamon tražio prije svega mudro srce da znade donašati pravi izbor u svom životu, da znade vladati s narodom.

Mi smo pozvani da svatko na svoj način znade pravo vladati sa sobom i svojim nagnućima te ostati kod onog pravog što ga pronalazi, što nam naša savijest rasvjetljena Duhom Božjim daje znati što je najbolje i najvažnije.

Euharistijsko slavlje uveličao je mješoviti crkveni zbor predvođen s.Krešimirom ( Anom ) Vuleta za orguljama.

/ bib /