21susretribaraTradicionalni 21. susret ribara Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se od 13. do 15. listopada u Jakišnici na otoku Pagu (hotel Luna). Domaćin ovogodišnjeg ribarskog skupa je Obrtnička komora Ličko-senjske županije, a organizator Hrvatska obrtnička komora.
Službeni početak skupa je u petak, 14. listopada u 9 sati.
Na Susretu ribara, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, ribarske luke, iskrcajna mjesta i vezovi za ribarska plovila, ribarstvo i marikultura u Ličko-senjskoj županiji, Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020. godine, koćarski ribolov i marikultura u RH, Zakon o morskom ribarstvu, ribolov malim ribolovnim alatima, ribolov male plave ribe te inspekcijski nadzor u ribarstvu. Ujedno, predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo dat će znanstveni osvrt na ribarsku problematiku.
Na ovom skupu profesionalnih ribara obrtnika, svake se godine okupi veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti.
21. susret ribara završava objavom zaključaka (na konferenciji za medije u subotu, 15. listopada u 11.30 sati), koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

L.O.

Nastavak ispod oglasa