30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji: HKUD Široka Kula treći u državi u izvornom folkloru

0

U ugodnoj atmosferi Županje, sinoć je održan jubilarni 30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, koji je organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture. Događaj je okupio ljubitelje tradicije i izvorne kulture iz cijele zemlje, pružajući im priliku da uživaju u raznolikim folklornim izvedbama.

Na ovoj značajnoj državnoj smotri, koja se odvijala u prekrasnom okruženju Županjskog parka, svoje su umijeće predstavile 12 folklornih skupina. Svi sudionici su se plasirali na temelju svojih izvrsnih nastupa na županijskim smotrama, što dodatno naglašava visoki standard prikazanih izvedbi.

Oglas

Posebno se istaknuo nastup Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Široka Kula”. Njihova interpretacija običaja ispraćaja mladića u vojsku pod nazivom “O moj Mate, najmlađi soldate” osvojila je zasluženo treće mjesto na ovom natjecanju. Ovaj uspjeh dodatno ističe predanost i posvećenost članova društva u očuvanju i promociji bogate kulturne baštine Hrvatske.

HKUD “Široka Kula” već je odavno prepoznat kao nositelj izvrsnosti u svijetu folklora te su njihovi dosadašnji uspjesi samo potvrda visoke kvalitete njihovih izvedbi. Njihova predanost tradiciji i njihova strast prema očuvanju naslijeđa prepoznate su ne samo na nacionalnoj razini, već i šire.

Ovaj 30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji još jednom je potvrdio važnost njegovanja kulturne baštine te je pružio platformu talentiranim folklornim skupinama da zablistaju i podijele svoju strast prema izvornoj kulturi s publikom diljem zemlje.

L.O.