33-godišnjak iz Pule jurio 226.8 km/h na A1, u Otočcu zbog alkoholiziranosti zadržan vozač

U protekla 24 sata (5./6. veljače 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Postaje granične policije Korenica.

Jučer u 17.40 sati u Otočcu policijski službenici Policijske postaje Otočac prilikom redovne kontrole prometa su zatekli 54-godišnjaka iz Otočca, kako upravlja osobnim automobilom, pod utjecajem alkohola. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola 1.41 g/kg.

Nastavak ispod oglasa

S obzirom da je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja automobilom, određena mu je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će mu biti uručen obavezni prekršajni nalog.

Jučer u 15.19 sati na autocesti A-1, smjer Split, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su zaustavili 33-godišnjaka iz Pule, vozača osobnog automobila, kojemu je uređajem za mjerenje brzine „Puma SE6“ utvrđena brzina od 226.8 km/h.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

L.O./PULS