7.vazmena nedjelja – Svjetski dan sredstava društvene komunikacije

0

Danas na 7.vazmenu nedjelju, 16.svibnja,  kada obilježavamo i Svjetski dan sredstava društvene komunikacije , svetu misu u 11,00 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik otočki i generalni vikar biskupije, kao i svetu misu u 9,00 stai na kojoj su pjevali mladi župe koji se pripremaju za slijedeću nedjelju kada će primiti Prvu Svetu pričest.

U svojoj propovjedni mons.Šporčić je kazao:

Oglas

Svaki rastanak na dulje vrijeme nosi u sebi nešto posebno. To posebice vrijedi za rastanak na času smrti, kad umirući roditelj potresnim riječima na djecu svoju prenosi svoju posljednju želju, dijeli im savjete kako će živjeti u međusobnoj ljubavi i ostavlja im svoj blagoslov. Još ako te riječi zaogrne ruhom molitve i svoju djecu povjeri Bogu, onda je to najbolja duhovna oporuka koja se ne zaboravlja. Tako su i riječi Isusove oproštajne molitve za učenike na posljednjoj večeri najsnažnije i najpotresnije svjedočanstvo njegove ljubavi prema njima kao i brige za njihovu budućnost. Ta molitva sažetak je zapravo čitavog Ivanova evanđelja koje u središtu ima Isusa koji je došao da ljudima objavi Oca i da im donese život vječni. “Oče sveti, ne molim samo za ove, nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene: da svi budu jedno… Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom: da gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanka svijeta.”

Dalje se osvrnuo na Svjedski dan društvene komunikacije te kazao kako je naša župna zajednica vrlo aktiva, da imamo vjersku emisiju “Put, istina i život” na radio Otočcu svake nedjelje, izdajemo godišnjak “Vrilo” – našu Otočku danicu, te imamo i župnu internet stranicu www.zupa-otocac.hr

Svatko svoj dio posla odrađuje najbolje što umije i zna. Vjernici od crkvenih medija očekuju potvrdu svojeg vjerovanja. Katoličke mrežne stranice mogu ponuditi opsežnu dokumentaciju i objašnjenja crkvenog nauka i morala, posebno na važne životne aspekte, kao što su brak, profesionalna etika, obitelj, odgoj itd. Novinari, očito svaki ima svoj pogled, ukuse, sklonosti i ciljeve. Crkva u posljednjih je godina napravila veliki korak u razvoju svojih komunikacija. Treba međutim promicati i online i offline aktivnosti. Kler je osobno pozvan i odgovoran na korištenje mnoštva mogućnosti koje nudi internet.

U zajednicu krštenih primljeni su djeca David Majetić i Marta Ravenščak.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni pjevački zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

I.B.