Veliko zanimanje za odlazak na vojno hodočašće

0

Kako smo već javljali  26. po redu vojno hodočašće u Mariju Bistricu koje će se održati u nedjelju, 7. listopada ponovno će okupiti na desetke tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske. Odlazak na ovo hodočašće već tradicionalno organizira i Klub ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi“. Zato su pozvali sve svoje članove, sve hrvatske branitelje,  kao i njihove obitelji da im se pridruže na ovoj manifestaciji. Predsjednik Kluba „Vukovi“ Antonio Šebalj javio nam je kako je odaziv ove godine veći nego li se očekivalo.

-Za odlazak na hodočašće prijavilo se mnoštvo naših članova i članova njihovih obitelji. Budući da imamo na raspolaganju samo jedan autobus, mnoge zainteresirane smo, nažalost, morali odbiti. Polazak na hodočašće je u nedjelju u 3.45 h sa Autobusnog kolodvora u Gospiću, rekao nam je A. Šebalj.

Organizator hodočašća je Ministarstvo branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH. Sudionici hodočašća, u izravnoj organizaciji Ministarstva su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, predstavnici udruga iz Domovinskog rata svih Županija RH i djelatnici Ministarstva branitelja. Predviđeni ukupni broj hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji je oko 1100, a broj hodočasnika iz svake Županije je najviše 50.

M.S.