NP Plitvička jezera riješila dugogodišnje stambene probleme branitelja

0

U Hotelu „Jezero“ u NP Plitvička jezera, danas su razmijenjeni potpisani ugovori između Nacionalnog parka Plitvička jezera i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno  zbrinjavanje. Tom prigodom održan je sastanak na temu stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na području naselja Mukinje i Jezerce.

Ravnatelj nacionalnog parka Tomislav Kovačević izrazio je zadovoljstvo rješavanjem problema kojeg branitelji i drugi zaposlenici nacionalnog parka nisu uspjeli riješiti više od 20 godina. Okončanjem prijenosa 158 stambenih jedinica na području naselja Mukinje i Jezerce stvoreni su preduvjeti da trenutni korisnici navedenih stambenih jedinica, koji uistinu u njima žive više od 20 godina, trajno riješe svoje stambeno pitanje na području Parka.

Oglas

Državni tajnik, Nikola Mažar također istaknuo je tako veliko zadovoljstvo promptnim reagiranjem kako nacionalnog parka tako i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva branitelja kao i samog Središnjeg državnog ureda za obnovu i zbrinjavanja. Rješavanjem ovog pitanja riješit će se esencijalno stambeno pitanje hrvatskih branitelja na ovom području kao i drugih zaposlenika nacionalnog parka Plitvička jezera.

L.O./NP