„BRINJE OPEN 2013.“

0
-
-

Prošlog vikenda, 06. i 07. srpnja2013. godine, u Brinju se u organizaciji SK Brinje održao streličarski turnir„BRINJE OPEN 2013.“ koje je okupilo sedamdesetak najboljih streličara iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Turnir se održavao na lokaciji Vijenac u Škamnici ponad Brinja gdje je bilo postavljeno 28 trodimenzionalnih maketa životinja u prirodnoj veličini i izvornom ambijentu. Turnir je započeo u subotu ujutro prijavama natjecatelja, nakon čega je slijedilo zagrijavanje, a samo natjecanje je započelo u 10,30 sati i trajalo je do poslijepodnevnih sati.

Prvi dan natjecalo se 30 streličara u 3D IAA Grand Prix kupu, a drugi dan turnira je bilo 70 natjecatelja u CRO 3D kupu. Drugi dan turnira je započeo u jutarnjim satima prijavama natjecatelja, natjecanje je započelo u 10 sati i trajalo do poslijepodnevnih sati kada su proglašeni pobjednici i podijeljene medalje i nagrade. Nazočnima se obratio Darko Dasović, predsjednik SK Brinje i zahvalio im se na sudjelovanju i dolasku u našu prelijepu općinu Brinje. Turniru je prisustvovao općinski načelnik Zlatko Fumić  koji je pozdravio ovakva događanja koja, osim streličarskog sporta, promoviraju i našu Općinu Brinje  i njene prirodne ljepote.

 Rezultati natjecanja 3D GP IAA;

LOVAČKI LUK:  u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Dragan Rubeša iz kluba 3D Croatia (HR), a u kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Igor Tukša iz SK Bjelovar (HR); SLOŽENI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Darko Draženović iz kluba SK Muljava (HR), u kategoriji seniora prvi je bio Branko Starčević iz SK 3D Croatia Prezid (HR), u kategoriji seniorki prvo mjesto je zauzela Darja Rozmanec (SLO), u kategoriji kadeta prvi je bio Deni Batrac, član SK Brinje (HR);

INSTINKTIVNI LUK: u kategoriji seniora prvi je bio Mile Aračić iz kluba SK 3D Medvednica (HR);

GOLI LUK: u kategoriji seniorki prvo mjesto je zauzela Rada Illona (HUN), a u kategoriji juniora Donat Kepiro u stilu složenog golog luka (HUN).

Rezultati natjecanja CRO 3D kupa;

LOVAČKI LUK:  u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Dragan Rubeša iz kluba 3D Croatia (HR), a u kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Igor Tukša iz SK Bjelovar (HR); SLOŽENI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Darko Draženović iz kluba SK Muljava (HR), u kategoriji seniora prvi je bio Ivan Mustapić iz SK Brinje (HR), u kategoriji seniorki prvo mjesto je zauzela Darja Rozmanec iz LK Potens (SLO);

INSTINKTIVNI LUK: u kategoriji seniora prvi je bio Marjan Kocman iz kluba LK Taborska Jama (SLO);

GOLI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je zauzeo Marjan Podržaj iz LK Senčur (SLO), u kategoriji veteranki najbolja je bila Ksenija Podržaj iz LK Senčur (SLO), u kategoriji seniora Zoran Petrović iz SK Kuna (HR),  u kategoriji seniorki Rada Illona (HUN), a u kategoriji juniora najbolji je bio Donat Kepiro u stilu složenog golog luka (HUN);

TRADICIONALNI LUK: u kategoriji veterana najbolji je bio Božo Kovačić iz LK Turjak (SLO), u kategoriji seniora u stilu tradicionalnog dugog luka prvo mjesto je zauzeo Karli Goršić iz LK Taborska Jama (SLO), a u istoj kategoriji seniorki najbolja je bila Tanja Županić iz SK 3D Medvednica (HR).

Direktor turnira je bio Alen Kiđemet.

 Ana Šebalj/Foto: Anita Zoričić