Aktivnosti u prometu tijekom vikenda

0

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su  preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 123 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 71 prekršaj odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom.

Oglas

Najveća utvrđena brzina kretanja od 202 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod Svetog Roka, kada je 36-godišnjak iz Varaždinskih Toplica upravljao osobnim vozilom marke „Peugeot“, varaždinskih reg. oznaka.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Novalji, kod 59-godišnjaka iz Novalje (2,83 g/kg).

Tijekom vikenda evidentirano je i jedno kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera, a vozač je bio i pod utjecajem alkohola, te je iskazivao jasne namjere da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa. On je uhićen i zadržan do otrježnjenja u posebnoj prostoriji za zadržavanje.

MUP