Albanac na A1 divljao 236 km/h, na Udbini zaustavljen vozač sa 2.01 promila alkohola u krvi!

0

U subotu su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Mobilnom jedinicom prometne policije i Inspekcije cestovnog prometa Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture, na autocesti A-1 na odmorištu Brloška Dubrava, u smjeru sjevera, proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Za vrijeme provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Udbini (2.01 g/kg) kod 45-godišnjeg hrvatskog državljana.

Temeljem članka 137. stavka 1. Prekršajnog zakona, protekli vikend je smješten jedan vozač u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je u nedjelju na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 38-godišnji albanski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O./PULS