Antička radionica u Gajcu

0
Antička radionica

Vrijedni gajčani i ovoga su ljeta organizirali Ljeto u Gajcu. Manifestacija koja u svom programu ima zabavna, kulturna i sportska događanja tradicionalno okuplja veliki broj sudionika odnosno posjatitelja.

Antička radionica

Život na Pagu u rimsko doba naziv je radionice za djecu održane u Gajcu od 25. do 30. srpnja 2011. godine pod vodstvom prof. Dijane Abramović.

Iako je prvotno bila namijenjena djeci školske dobi, radionicu je redovito pratilo tridesetak radoznalih i marljivih polaznika u dobi od 4 do 14 godina. U još većem broju su s roditeljima posjetili muzej Grada Novalje u kojem ih je posebno zanimao antički vodovod i drveno sidro s Caske, koje je, uz spiralni motiv s narodne nošnje, bilo osnovni motiv za izradu ukrasa.

Po želji polaznika trajanje radionice je produženo i na subotu, 30. srpnja, a prodajna izložba radova održana je 31. srpnja na Malom trgu u Gajcu.

Istovremeno su održavane i karaoke pa su brojnim posjetiteljima polaznici ispričali zanimljivosti koje su vidjeli i čuli u posjeti Novalji te naučili u radionici, a na kraju su prisutne gajčane pozvali na kupnju ukrasa i bula, rimskih dječjih torbica.

Poziv je urodio plodom pa su se nakon uspješne prodaje djeca odmorila uz veselo druženje i čašćenje u pizzeriji Nympha.

gn