Arheološka radionica „Stari grad Otočac“ za učenike održana u Muzeju Gacke

U Muzeju Gacke pri Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu, u suradnji s Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac, održana je arheološka radionica pod nazivom “Stari grad Otočac”. Radionica je bila namijenjena učenicima šestih razreda osnovne škole kao dio nastave zavičajne povijesti.

Radionica je održana 28. veljače i 2. ožujka, a na njoj je sudjelovalo ukupno 45 učenika iz tri šesta razreda. Učenici su se najprije upoznali s materijalnim ostacima starog grada Otočca u stalnom postavu Muzeja Gacke. Nakon toga, pristupili su rješavanju zadataka koji su uključivali odgovaranje na pitanja vezana uz prošlost starog grada, povezivanje pojmove, traženje lokacija srednjovjekovnih utvrda na karti, prepoznavanje vrsta srednjovjekovnog oružja, rješavanje rebusa i labirinta.

Nastavak ispod oglasa

Cilj radionice bio je da učenici kroz zabavne i kreativne procese upoznaju nova znanja i vještine vezane uz povijest Otočca u srednjem vijeku te materijalne ostatke tog razdoblja. Učenici su pokazali veliku zainteresiranost i motivaciju pri rješavanju zadataka te zanimanje za način života u prošlosti koji su im dočarali materijalni ostaci starog grada Otočca.

Arheološka radionica “Stari grad Otočac” je tako uspješno približila povijest Otočca u srednjem vijeku učenicima šestih razreda osnovne škole na jedinstven i interaktivan način.

L.O.