Austrijanac na A1 vozio čak 250 km/h, kod Otočca komunalni radnici pronašli ručni bacač raketa!

0
Foto: Lika online

U protekla 24 sata (23/24. travnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su četiri prometne nesreće i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.  

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Gospića i Korenice.

Izdvajamo prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja:

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Gospića i Perušića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 28-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer prilikom sanacije vodovodnih cijevi u mjestu Podum, zaseok Naprte,  djelatnici poduzeća Gacka d.o.o. pronašli su ručni bacač raketa, kojeg je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Iz policije apeliraju: “I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.”

L.O./PULS