Autobus Čudesna šuma posjetio Dječji vrtić Ciciban Otočac

0

Od 2005. godine Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uspješno provodi Projekt Autobus Čudesna šuma , a u vremenskom periodu od 05. do 16. rujna 2011. godine spomenuti projekt provodi sena području Općina Brinje, Vrhovine, Donji Lapac, Perušić, Udbina, Plitvička Jezera i Karlobag te gradova Otočac, Senj i Novalja.

Autobus Čudesna šuma posjetio je danas Dječji vrtić Ciiban Otočac u kojem su djeca zajedno sa svojim tetama imala prilike provesti vrijeme igrajući se i koristeći informatičku opremu, didaktičke igračke i raznorazne društvene igre. Projekt je osmišljen s ciljem pružanja novih sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece iz ruralnih područja i područja od posebne državne skrbi.

Oglas

Kroz sadržaje Projekta Autobus Čudesna šuma, pod vodstvom stručnih osoba (nastavnika, odgajatelja, pedagoga, socijalnih radnika i psihologa) djeca u opuštenom ozračju, kroz igru i radionice, razvijaju svoje socijalne vještine – toleranciju, strpljivost, poštivanje pravila, uvažavanje različitosti, poštivanje tuđeg mišljenja, postizanje dogovora i nenasilno rješavanje sukoba; razvijaju komunikacijske vještine; likovno i glazbeno se izražavaju te usvajaju i druga znanja i vještine. Autobus je opremljen informatičkom opremom kojom se djeca, kroz igru, uče koristiti. Također autobus je opremljen i raznim didaktičkim igračkama te društvenim igrama. Navedena oprema omogućuje organiziranje niza kreativnih, glazbenih, likovnih, literarnih i informatičkih radionica.

Ciljevi provedbe Projekta su: razvijanje (širenje) usluga namijenjenih obiteljima s prioritetom za područja od posebne državne skrbi i ruralna područja, te područja s velikim brojem djece;dostupnost sadržaja i programa usmjerenih djeci iz ruralnih područja,područja od posebne državne skrbi te područja s manjim brojem odgojno-obrazovnih ustanova; poticanje jedinica lokalne i područne(regionalne) samouprave da ustroje programe predškolskog odgoja te da osmisle sadržaje za kvalitetno provođenje slobodnog vremena učenika u osnovnim školama te ostvarivanje prava svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale, kao i prava na slobodno vrijeme, igru i razonodu. Kroz sadržaje koje Projekt nudi djeci predškolske i školske dobi omogućava se razvoj stvaralačkih i kreativnih sposobnosti.

GO/MO