Basket Tour 2012 u Senju

0

SENJ – Spektakularna košarkaška turneja INTERSPORT BASKET TOUR i ove sezone obići će veliki broj hrvatskih gradova među kojima i Senj – 02.07.2012.

Turneja će tradicionalno krenuti 7. lipnja iz Šibenika, rodnoga grada hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića. Kao i prijašnjih godina turnir će se održati u sklopu obilježavanja uspomene na ovog košarkaškog Mozarta.

Najveća novost ovogodišnjeg projekta je dobivanje statusa službenog eventa međunarodne košarkaške organizacije FIBA. Od ove sezone premijerno kreće svjetski projekt FIBA-e pod nazivom WORLD TOUR koji će objedinjavati natjecanje u cjelome svijetu. Pobjednik Basket Toura u konkurenciji seniora predstavljati će Hrvatsku na FIBA EUROPE MASTERSU u Madridu (8. i 9. rujna) i imati priliku doći na svjetski MASTERS u Miami. Cilj FIBA-inog projekta je da ulična košarka postane olimpijski sport.
Svi igrači imati će priliku pokazati svoje znanje u ovom atraktivnom natjecanju koje će se igrati po novim pravilima koja donose još veću dinamičnost i neizvjesnost. Po najbolje tri ekipe iz svake od 4 hrvatske regije (Sjever, Istok, Zapad, Jug) izboriti će nastup na velikom Masters turniru u Rijeci 4. kolovoza. Turniri će se igrati u dvije kategorije (U-14 i seniori) na posebnoj košarkaškoj podlozi, a najbolje dvije ekipe na svakom turniru osvajati će bodove za odlazak na Masters i vrijedne nagrade.
Osim košarkaškog natjecanja u suradnji sa partnerima organizirati će se i natjecanja u zakucavanju i tricama, te brojne nagradne igre za publiku i igrače. Za realizaciju programa i dobru atmosferu u publici i na terenu brinuti će voditelj a program će završiti velikim finalom pod svijetlima reflektora oko 22 sata. Euforiju u publici sigurno će izazvati i nastupi fenomenalnih show skupina „Unit X”, „Megablast” i „Flash dance unit”!
Sve informacije i prijave za turnir mogu se naći na internet adresi www.basket-tour.com ili na broj mobitela 095/9046393.

LO