Besplatni tehnički pregledi motocikla, mopeda…

0

Kao i svake godine Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Centrom za vozila Hrvatske i stanicama za tehnički pregled vozila, u vremenu od 29. ožujka do 2. travnja provodi preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikla i mopeda pod nazivom «Dani tehničke ispravnosti motocikla i mopeda».
Ističe se kako ova akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a usmjerena je na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda mopeda, motocikla, lakih četverocikla, četverocikla mopeda, motocikla s bočnom prikolicom i tricikla u stanicama za tehničke preglede, a od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.
Naglašava se kako se vozači, vlasnici vozila, u akciju uključuju dragovoljno, a cilj akcije je poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli eventualne prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

P. U./L. O.