Biskup Križić na Svetkovini Duhova: “Duh Sveti je ono što nas pretvara u nove ljude”

Svetkovina Duhova obilježena je u gospićkoj katedrali Navještenja BDM, gdje je 83 kandidata iz četiri razreda osnovnih škola u Gospiću primilo sakrament potvrde. Sakrament je podijelio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, uz koncelebraciju kancelara i biskupovog tajnika preč. Mišel Grgurić, gospićkog župnika o. Ante Kneževića i asistenciju bogoslova Marka Butkovića.

U ime kandidata, biskupa su pozdravili krizmanica Marija Orešković i krizmanik Josip Ratković, koji su mu također predali buket cvijeća. Biskup Križić, obraćajući se prvenstveno krizmenicima, ali i njihovim roditeljima, kumovima i cijeloj zajednici, naglasio je važnost odluka koje određuju budućnost svakog pojedinca, kao i ulogu Duha Svetoga u pomoći pri donošenju tih odluka.

Nastavak ispod oglasa

“Duh Sveti je njih pretvorio u nove ljude, u ljude iz čijeg života je nestalo straha i beznađa, a život im se ispunio svijetlom, sigurnošću i smislom. To je uloga Duha Svetoga od početka stvaranja”, istaknuo je biskup Križić.

Naglasio je da su djeca odgovornost svakoga u društvu, roditelja, škole i Crkve, podsjećajući na nedavnu tragediju u Beogradu gdje je mladić ubio osam vršnjaka i teško ranio još šestero. Dodao je da je formiranje nježnih duša važnije od materijalnih stvari.

U svojoj propovijedi, biskup Križić naglasio je da su poteškoće korisne, pa čak i nužne za razvoj, te je ohrabrio krizmenike da njihove odluke vode snaga Duha Svetoga.

Nakon obnove krsnih zavjeta, uslijedila je podjela sakramenta Svete Potvrde, uz pjevanje katedralnog zbora i zbora mladih, uz orguljsku pratnju Nikole Perišića i o. Marka Maglića.

L.O.