Blagdan BDM Majke Crkve

0

Na Duhovski ponedjeljak 13. lipnja na Poljicima u Otočcu, u crkvi Bezgrešnog začeća BDM, u 11 sati je proslavljen blagdan Blažene Djevice Marije i blagdan BDM Majke Crkve.

Misno slavlje predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik koji je istaknuo kako smo se okupili na Duhovski ponedjeljak da bi proslavili nebesku Majku Mariju kao Majku Crkve. Naglasio je da je Marija, Majka Božja i majka svih vjernika, bila živo prisutna kod prve male zajednice na koju je sišao Duh Sveti. Bila je nazočna u zajednici apostola i učenika koji su iščekivali Duha Svetog i s njima je zajedno molila. Svojom prisutnošću davala je sigurnost njihovom vjerovanju i nadanju u ono što im je Isus obećao. Zato Marija toj Crkvi, koja se rodila na blagdan Duhova, odnosno koja je tom prilikom ustanovljena, postaje Majkom i njezinom zaštitnicom, rekao je župnik u propovijedi.

Na misi su se okupili domaći vjernici oko svoje zaštitnice i zagovornice na kojoj svetoj Misi obilježem blagdan sv.Antuna Padovanskog.

/ bib /