Blokada prometa: Snijeg pada u Dalmaciji i Lici, bura otežava promet duž obale

0

HAK je u četvrtak ujutro izvijestio kako snijeg pada u Lici i Dalmaciji, a u Istri mjestimice puše jak vjetar. Jak vjetar puše i na sjevernom i srednjem Jadranu te u Gorskom kotaru, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Upozorili su kako je zbog niskih temperatura u većem dijelu Hrvatske moguća poledica. HAK vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, a obilazak je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog. Za sav promet zatvorena je i jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene. Autocesta A6 između Kikovice i Delnica u smjeru Zagreba, otvorena je za osobna vozila, a u smjeru Rijeke je i dalje zatvorena za sav promet.

Na Krčkom mostu je promet zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, vozila s natkrivenim prostorom i dostavna vozila.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali. Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije.

HAK/VLM/H.J.