Bogat program obilježavanja Dana grada Senja

0

Grad Senj i Turistička zajednica grada Senja pozivaju sve sugrađane i posjetitelje da svojim prisustvom uveličaju proslavu Dana grada Senja i blagdana Svetog Jurja, koja će se održati od 20. do 28. travnja 2024. godine.

Proslava započinje u subotu, 20. travnja, kada je od 8 sati planirano čišćenje divljih deponija s Lovačkim društvom Jarebica. Istog dana, u 10 sati, Pavlinski trg oživjet će zvucima Gradske glazbe Senj, dok će u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit biti organizirano edukativno vođenje poučnom stazom. Nedjelja, 21. travnja, rezervirana je za kazališnu predstavu “Prijatelji” koja će se održati u POU M. C. Nehajeva s početkom u 20 sati.

Oglas

Ponedjeljak, 22. travnja, rezerviran je za polaganje vijenaca na gradskom groblju u Senju te mjesnim grobljima Krivi Put, Vratnik, Sveti Juraj i Krasno, s početkom u 8 sati. Poslijepodne, u 17 sati, Obiteljski centar, područna služba Ličko-senjska, organizira likovno-kreativnu radionicu za djecu i roditelje na temu obitelji. U Svetom Jurju u 19 sati održat će se priredba PŠ Vjenceslava Novaka, a večer završava priredbom “Volim te, grade moj” u POU M. C. Nehajeva s početkom u 20 sati.

Utorak, 23. travnja, posvećen je vjerskim obredima povodom Dana grada i blagdana Svetog Jurja. Procesija i sveta misa započinju u 10 sati u Svetom Jurju, dok će se druga misa održati u 19 sati u Katedrali UBDM Senj. Gradska knjižnica Senj istog dana u 20 sati domaćin je “Noći knjige”, događaja koji promiče čitanje i književnost.

Sreda, 24. travnja, donosi svečanu sjednicu Gradskog vijeća u tvrđavi Nehaj u 11 sati, a Gradska knjižnica Senj u 12:30 sati predstavlja edukativni program “Moj Senj” u suradnji sa Srednjom školom Pavla Rittera Vitezovića. Večer je rezervirana za priredbu glazbenog odjela Osnovne škole S. S. Kranjčevića u POU M. C. Nehajeva u 18 sati, a u 20 sati održat će se svečana dodjela priznanja najboljim sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima u 2023. godini.

L.O.