Božićna čarolija okupila je sve generacije

0

Na  ulazu u Pećinski park Grabovača kod Perušića dogodila se danas još jedna Božićna čarolija koja je u cijelosti opravdala svoje ime. Okupila je sve generacije tako da najmlađi nisu  niti mogli imati monopol uživanja u radostima što ih nosi najljepši mjesec u godini. Vidjeli smo po tri generacije iz nekih obitelji jer su se Božićnoj čaroli radovala djeca, njihovi roditelji, djedovi i bake! S obzirom da u široj okolici jedino Perušić  ima ovakvu veselu svetkovinu ovo je okupljanje bilo u znaku posjetitelja iz Ličkog Osika, Gospića, Otočca i mnoštva manjih ličkih mjesta.

Sve je počelo Vilenjačkom radionicom gdje su strpljivi i radišni mali stvorovi sve nas učili kako se izrađuju ukrasi za božićne jelke, stolove, za vrata naših domova… Čule su se i recitacije, a cijela se Grabovača orila od ambijentalne glazbe koja nam je nagovještavala da se priprema nešto lijepo i posebno. Kada se pojavio  Djed Božićnjak zaorili su se poklici iz stotina grla! A ovaj je lik danas doista bio pravi „celebriti“ jer su se odjednom svi željeli s njime fotografirati, dotaknuti ga, šapnuti mu svoje želje.

Radost svim ljudima

Kao i uvijek sve je krenulo s dodjelom poklona i niti jedno dijete nije ostalo bez pregršta različitih slatkiša. Stariji su se prihvatili kuhanoga vina i kave, a za sve je bio spreman topli čaj, sokovi i kobasice. Neki su s manje ili više sreće prigrlili tombolu, ali su svi zdušno bili dio Božićne čarolije kojom je Grabovača uronila i odbrojavanje dana do Božića i Nove godine.

Općina Perušić, Turistička zajednica općine Perušić, Narodna knjižnica Perušić i Pećinski park Grabovača opet su starije uspjeli vratiti u vremena s mnoštvom  godina manje, a mlađima pružiti toliko radosti i ushita. Ove godine nije bilo snijega, nije bilo niti toliko hladno. S mnoštvom okupljenih, Djedom Božićnjakom, vilenjacima, darovima i veseljem  Božićna čarolija na Grabovači ove je godine počela potvrđivati svoj kultni status.

M.S./N.M.