Branislav Šutić: “HGK Otočca treba početi raditi svoj posao”

Predsjednik GO HDZ Otočca Branislav Šutić

Na izbornoj skupštini GO HDZ Otočac predsjednik dr.sc. Branislav Šutić zahvalio je prisutnima na podršci, te dao smjernice svog budućeg rada u interesu razvoja grada Otocca.

Naglasio je da vidi velike mogućnosti razvoja Otočca u turističkom segmentu, ali primjenom drugačijeg pristupa od onog koji ima sadašnja vladajuća struktura jer se Otočac po njegovoj viziji može razviti u važnu turističku destinaciju radi resursa koje ima -svjetski brend rijeka Gacka uz druge resurse koje je također naglasio, te istaknuo da Otočac mora iskoristiti svoj geografski položaj kao strateška turistička tranzitna točka.
– Lokalna samouprava treba biti servis građanima, obrtnicima te srednjim i malim poduzetnicima u trendu sa vremenom u kojem jesmo te da istima treba pomoći i logistički i savjetodavno da koriste sredstva EU fondova, kazao je Šutić.

Nastavak ispod oglasa

Poseban naglasak stavio je na institucije koje je Dražen Bobinac doveo u Otočac kao gospodarstveni grad da budu podrška razvoja gospodarstvu i potpora gospodarstvenicima, stavivši pritom naglasak na Hrvatsku gospodarsku komoru Otočac koju treba staviti u funkciju, a ne da vodeći dvojac komore već godinama koristi HGK za neke druge aktivnosti, a da se najmanje bave stvaranjem podloge za razvoj gospodarstva i koordinacijom između poduzetnika i tržišta te potencijalnih investitora.

L.O./Indirektno