Branislav Šutić: “Kostelac se ne zna nositi sa porazom”

Danas je predsjednik GO HDZ Otočac dr.sc. Branislav Šutić održao konferenciju za novinare. Prije početka konferencije uvodno se prisjetio da je danas bitna obljetnica napada na Grad Otočac koji se uspio obraniti od agresora te ujedno zahvalio svim braniteljima koji su tada uspjeli obraniti Grad.

Na početku konferencije za novinare predsjednik GO HDZ Otočac naglasio je da bi se osvrnuo na jučerašnji istup gradonačelnika Kostelca, kandidata na listi koji ponovno potencira prljavu kampanju. Zaista je u pravu kada kaže da su se neki letci koje kompromitiraju njega mogli naći i da je on isto na ulazu u stranku našao taj jedan letak koji zaista kompromitirajuće govori o gradonačelniku, mi taj letak nismo koristili i ja gospodina gradonačelnika Kostelca pozivam ako je netko te letke negdje dijelio a član je HDZ-a molim da prijavi institucijama da institucije to ispitaju i ukoliko dobijemo informaciju da je netko iz HDZ-a dijelio te letke kompromitirajuće za gospodina gradonačelnika Kostelca mi ćemo tu osobu isključiti iz stranke jer dok ja vodim HDZ takav način kampanje se neće voditi. HDZ pod mojim vodstvom vodi afirmativnu kampanju a ne prljavu prema tome ukoliko g. Kostelac gradonačelnik Grada Otočca ne prijavi počinitelja smatrat ću da su takve stvari išle iz njegovih redova i da na takav način žele kompromitirati HDZ.

Nastavak ispod oglasa

NE TREBA PODCJENJIVATI GRAĐANE, GRAĐANI SU ZNALI DA JE G. KOSTELAC KANDIDAT

Što se tiče opravdanja za loše i dobre rezultate, politička kultura u standardima europske unije, a Hrvatska je članica Europske unije, nalaže da kada netko pobijedi i netko izgubi onaj poraženi kulturno čestita onom koji je pobijedio i idemo dalje. Ne treba podcjenjivati naše građane i glasače pa govoriti da građani nisu znali da je g. Kostelac kandidat.Građani su znali ali su na ovaj način pokazali što misle o načinu njegovog rada jer je jasno da su građani prepoznali da u našem gradu nema investicija,da nema perspektive za mlade i to je razlog lošeg rezultata.

Prema tome kultura nalaže da se čestita pobjedniku, g .Kostelac je trebao čestitati HDZ- u da nastavimo dalje raditi u interesu Grada Otočca. Što se tiče kampa i projekta kamp, svaki projekt koji je za Otočac dobar HDZ ga podržava a kad je projekt kampa u pitanju to je bila ideja HDZ-a i gđe dr.sc. Vlatke Ružić koja je tada vodila Povjerenstvo za razvoj turizma dok ju g. Kostelac nije razriješio, samo g. Kostelac nije prepoznao da mi jesmo mislili na kamp ali ne na kamp da ga smjestimo na industrijsku zonu, nego na kamp koji će biti razvojan; zna se da kamp ide na izlazne ili ulazne smjerove i ja zaista mogu reći kad HDZ dođe na vlast u Otočcu da ćemo mi napraviti najveći kamp na području županije Ličko senjske koji će zapošljavati minimum 30 djelatnika. Kamp se ne smješta u industrijsku zonu jer tamo gdje je pilana gdje su METIS i slična poduzeća koja tamo rade tada tamo ne idu kampovi.

Što se tiče kuglane to zaista mi u HDZ pozdravljamo, pozdravljamo da taj projekt ide jedino što smo žalosni što se sredstva iz gradskog proračuna moraju nametnuti za tu kuglanu a da se nisu uspjela povući sredstva iz Europske unije što mi uvijek govorimo, znači podržavamo taj projekt. Možda su se sredstva iz proračuna mogla iskoristiti za neke druge stvari u Gradu a sredstva za kuglanu su se mogla povući iz europskih fondova. Što se tiče ulice Bartola Kašića isto Grad Otočac nažalost nije uspio ishodovati svu dokumentaciju, pa pozivam g. Gradonačelnika Kostelca da zajedno sa nama u HDZ ako možemo pomoći da pomognemo da ti projekti ako je moguće idu što prije. Pozivam g. Kostelca i sve čimbenike u Gradu Otočcu molim Vas nemojmo se baviti prošlošću nemojmo se baviti negativnošću idemo se molim Vas baviti budućnošću idemo vidjeti kako napraviti grad posperitetnim i prihvatljivim za mlade ljude da otvorimo neko od novih radnih mjesta ne da uvijek jedni druge prozivamo to je ulog HDZ-a za budućnosti pa molimo i druge političke čimbenike da se tako ponašaju.

Indirektno.com