Čestitka gradonačelnika Krmpotića u povodu obilježavanja Oluje!

Na dan 5. kolovoza obilježavamo dan kad je Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin te tim činom praktički okončala četverogodišnju okupaciju velikog dijela hrvatskog teritorija. Iako su borbe u sklopu akcije „Oluja“, završile nakon par dana, oslobađanjem Knina, počelo je novo razdoblje hrvatske države. Po prvi put u povijesti, Hrvatska je kao demokratska, slobodna, suverena i međunarodno priznata država mogla sama odlučivati o svojem razvoju i vlastitoj budućnosti.

U Domovinskom ratu sudjelovao je i velik broj naših sugrađana, a mnogi od njih u njemu su i poginuli. Ovaj praznik još je jedna prilika da im se zahvalimo na njihovoj žrtvi te podsjetimo sve, a posebno najmlađe, da je u današnju Hrvatsku ugrađeno mnogo ljudskih života.

Nastavak ispod oglasa

Svima nama koji danas živimo i radimo, generacije koje su gradile i omogućile današnju slobodu, dale su nam u zadatak da zemlju čuvamo i razvijamo te da onima koji će doći poslije nas omogućimo više mogućnosti nego ih mi imamo danas. Samo na taj način, sve žrtve i pobjeda imat će smisla.

Svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik

Petar Krmpotić