Četvrta korizmena nedjelja

0

Danas 3.travnja, na četvrtu korizmenu nedjelju središnje misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić.

Današnje nedjeljno evanđelje (Iv 9, 1- 41.) nam opisuje stupnjevit put do vjere slijepca od rođenja. Isus mu daje očinji vid, a on ga spoznaje kao proroka, da bi mu se Isus konačno objavio kao Sin Čovječji, obećani Mesija. Ova je perikopa znakovito pripovijedanje o Isusu kao Božjem svjetlu koje može otvoriti tjelesne oči, ali prvotno otvara oči duše da progledaju vjerom… Ta svjetlost dolazi u sukob s tamom koja ju okružuje. Isus liječi slijepca u subotu i to pomoću kala; čini ono što su tumači izričito zabranjivali. Stoga oni najprije pokušavaju osporiti čudo. Kad im to ne uspijeva, prikazuju ga teološki neprihvatljivim. Tako sigurnost svoga nauka suprotstavljaju djelovanju živoga Boga koji nije vezan ni za kakav Zakon ljudske uredbe. Smatraju se prosvijetljenima, a slijepci su.

Oglas

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Prijepodnevnu misu u 9,00 sati predvodio je i propovijedao mons.dr.Milan Šimunović umirovljeni profesor Teologije u Rijeci, a na misi su se posebno okupili roditelji prvopričesnika kandidata za prvu pričest drugog i trećeg razreda.

Na misi je pjevao dječji crkveni zbor a za orguljama je bila Gabrijela Degoricija.

bib