Čitluk: Nezakoniti rad stranaca

0

U petak, 05. studenog, tijekom postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u mjestu Čitluk, Grad Gospić, su obavljanju poslova pripreme i transporta ogrjevnog drveta zatekli jednog državljana BIH-e, koje je obavljao bez ishodovane radne ili poslovne dozvole.  Izvršenom prekršajnom obradom utvrđeno je da ga je bez prethodno ishodovane radne ili poslovne dozvole nezakonito zaposlio 51-godišnjak iz Zadra.

Jučer, 07. studenog, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su na području Počitelja, Grad Gospić, u obavljanju poslova izrade ogrjevnog drveta  zatekli dvojicu državljanina BIH, koji su te poslove obavljali bez ishodovane radne ili poslovne dozvole. Izvršenom prekršajnom obradom utvrđeno je da ih je bez prethodno ishodovane radne ili poslovne dozvole nezakonito zaposlio 56-godišnjak sa područja Gospića.

Protiv stranaca koji su zatečeni u nezakonitom radu provest će se žurni prekršajni postupak, te su im uz naloge o izrečenim mjerama opreza, izuzetne su putne isprave do provođenja prekršajnog postupka, dok se protiv osoba koje su ih zaposlile, Optužni prijedlozi podnose redovnim putem.

MUP