City Games: Krčka “Daj Mare” zlatna, Paške podlanice srebrne i Cesarici bročana!

Cesarica iz Karlobaga - Bronca

Nakon više od dva mjeseca turneje po Hrvatskoj, popularne sportsko – zabavne igre City Games dobile su pobjednika sedme sezone – ekipu Daj Mare iz Krka. Krčani su slavili sinoć pred mnoštvom posjetitelja i navijača na rivi u Malinskoj gdje se u organizaciji Općine i Turističke zajednice Malinska – Dubašnica i agencije Adria events, održalo veliko hrvatsko finale City Gamesa.

Finalni sraz šest najboljih hrvatskih ekipa bio je neizvjestan i napet do samoga kraja. Furioznom igrom u letećem vaterpolu, morskoj alci, spašavanju turistkinje, pršutu, mošarci te veslu, u kojima su svi igrači davali do posljednjeg atoma snage, dokazali su da su opravdano stigli do finala.

Nastavak ispod oglasa

Unatoč jakoj i motiviranoj konkurenciji, zlatom su se okitili sjajni dečki i djevojke iz Krka koji će braniti boje Hrvatske na međunarodnom finalu 03. rujna u Biogradu na Moru.

“Napravili smo jako puno grešaka za jedno finale. Možemo bolje i za Biograd se se namjeravamo itekako dobro pripremiti.” – podijelio je s nama kapetan pobjedničke ekipe Daj Mare, Vladimir Babić.

Ovom pobjedom ekipa Daj Mare skinula je s trona dojučerašnje hrvatske prvake, izvrsne Paške podlanice koji su osvojili drugo mjesto.

“Očekivali smo više, ali nismo obeshrabreni. Sljedeće se godine vraćamo po prvo mjesto.” – odlučan je bio Šime Negulić iz Paških podlanica.

Nakon šest godina sudjelovanja, u finalu se našla i ekipa Cesarica iz Karlobaga koja je kući zasluženo odnijela brončanu medalju.

Dobru borbu, ali s nešto manje uspjeha pokazale su ekipe Velika Riva Doli iz Dubrovačkog primorja, Šubićevac iz Šibenika te ekipa Vir.

U City Games euforiji jučer je nakratko je uživala i nogometna legenda Robert Prosinečki kojeg smo zatekli u Malinskoj. “Sjećam se Jadranskih igara i veseli me što se ljudi dobro zabavljaju, naročito kada se pritom promovira sport.” – izjavio je.

Spomenimo na kraju kako je ovo sedma uzastopna godina kako Malinska ugošćuje ove popularne ljetne igre, a vrijedi istaknuti i da je prvi susret City Gamesa, tada poznatih pod imenom Jadranske igre, održan upravo u Malinskoj.

L.O.