Čuvajte se UV zračenja u nadolazećim danima

Visoka temperatura i južina uzrokovala je u subotu nepovoljne biometeorološke prilike osobito u kontinentalnom dijelu zemlje.

U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi trava i korova bit će visoke, a na Jadranu umjerene, pa se savjetuje oprez osobama alergičnim na visokoalergene peludi trava.

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju, 13. lipnja, glavno obilježje vremenu i dalje će davati vrućina te jako sunčevo zračenje. Savjetuje se zaštita od vrućine i UV zračenja te izbjegavanje duljeg boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Koncentracije peludi trava i korova bit će visoke u kontinentalnom dijelu zemlje, a na Jadranu umjerene.

U ponedjeljak, 14. lipnja, nastavlja se razdoblje vrućeg vremena i jakog ultraljubičastog zračenja. Stoga se savjetuje oprez, dobru zaštitu od UV zračenja i mnogo tekućine. U najtoplije doba dana trebalo bi što dulje boraviti u klimatiziranom prostoru i izbjegavati veće napore. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi trava i korova bit će visoke, a na području Jadrana umjerene.

U utorak, 15. lipnja, vrućina i jako ultraljubičasto zračenje i dalje su glavna značajka vremena. Zato se i dalje upozorava na uporabu primjerene zaštite od vrućine i UV zračenja. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi trava i korova bit će visoke, a na području Jadrana umjerene.

H.J.