„Dan medvjeđeg luka“ – blagdan za sva osjetila

„Dan medvjeđeg luka“ održan je po sedmi puta za redom u središtu Korenice. Na prostoru ispred hotela „Macola“ vidjela se i čula slojevita priča: nastupi folklornih skupina, poneka recitacija, nastupi tamburaških i  harmonikaških sastava, radionice za djecu, nudili su se suveniri i kušale delicije od medvjeđeg luka.

Priredbu je organizirala Turistička zajednica općine Plitvička Jezera, uz pomoć Općine, Srednje škole Plitvička Jezera, OŠ „dr. Franjo Tuđman“ i KUD-ova. U ime organizatora priredbu je otvorila diretkorica TZ Maja Šikić.

Nastavak ispod oglasa

-Zahvaljujem svima koji su se uključili u ovu manifestaciju, a posebno vrijednim učenicima osnovne i srednje škole i njihovim profesorima. S nama su i naši prijatelji, planinari iz Gospića, Otočca i Slunja koji će nam se pridružiti tijekom planinarskog pohoda na Mrsinj, odnosno Mrzli grad. Sve vas pozivam da uživate u programu i ukusnim delicijama od medvjeđeg luka, rekla je prilikom otvaranja Maja Šikić. Tijekom kulturno-umjetničkog programa vidjeli smo i čuli male umjetnike iz osnovne škole na harmonikama i tamburicama, nastupili su SKD Prosvjeta iz Korenice i HKUD Korenica  čiji su nastupi donijeli ugođaj stare Like. Za vrhunske delicije pobrinuli su se učenici i mentori srednje škole i restorana „Borje“. Načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić sudjelovao je u ovoj manifestaciji kao obiteljski čovjek, u ležernom i neformalnom druženju sa sugrađanima.

-Ovom manifestacijom promoviramo naše etno vrijednosti, zdrav život i rekreaciju i svakako dio gasto ponude koja je slabo poznata izvan Like. Danas svi naši restorani imaju u ponudi neki specijalitet od medvjeđeg luka. S nama su danas posjetitelji iz susjednih općina, iz gradova i  susjednih županija. Tu su planinari, biciklisti, rekreativci i ljubitelji kulturne baštine. Za danas je najavljen i posebni izlet na nekoliko okolnih lokaliteta da bi se vidjelo gdje raste medvjeđi luk, da bi se čulo o njegovim svojstvima i probala neka vrhunska jela, ističe načelnik Luketić. Među  posjetiteljima smo zatekli  i skupinu gostiju sa dalekog istoka koji su sunčan dan iskoristili  da bi se upoznali s nekim sadržajima izvan NP Plitvička jezera.

M.S.