Deset dana fešte u Senju

0
Senj
Senj

I ove godine će Grad Senj svečano obilježiti Dan Grada i svog zaštitnika Sv. Jurja koji se slavi 23. travnja. Program događanja od 20. do 29. travnja bogat je športskim, kulturnim i edukacijskim sadržajima.
Prava športska poslastica za ljubitelje boksa na rasporedu je već u subotu, 21. travnja,  kada će se u Športskoj dvorani „Robert Barbić Beli“ s početkom u 18 sati održati turnir između francuske i hrvatske juniorske reprezentacije. Ove godine, u sklopu događanja povodom proslave Dana Grada, naglasak je stavljen na dugogodišnje prijateljstvo između Grada Senja i francuskog Grada Sorbiresa. Tako će, osim u športu francuski prijatelji sudjelovati i u kulturnom dijelu programa i u ponedjeljak, 23. travnja, neposredno prije svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Senja, u Tvrđavi Nehaj otvoriti izložbu fotografija „Francuski gradić Sorbiers“, a sve kako bi građanima Senja dočarali svoju kulturu, običaje i način življenja.
Osim Francuske, u Senju će narednih dana boraviti i ostale delegacije iz gradova prijatelja s kojima Grad Senj gaji dugogodišnje prijateljstvo i suradnju.
Grad Senj, gradske i druge ustanove pripremile su niz zanimljivih događanja povodom obilježavanja Dana Grada, a raspored svih zbivanja može se vidjeti ovdje.