Dodijeljene nagrade najboljima na 21. Jeseni u Lici

0

Po onoj „konac djelo krasi“ održana je sinoć svečanost kao nagradni imperativ cijele priredbe „Jesen u Lici“. Odlukom stručnog povjerenstva dodijeljene su nagrade najboljim izlagačima u dvorani Kina „Korzo“. Treću nagradu u kategoriji izlagača dobio je OPG Darka Furlana iz Korenice. Drugom nagradom uresio se „Vegium“ iz Karlobaga čija kolekcija sireva nikoga nije ostavila ravnodušnim. U tijesnoj prednosti najboljim nastupom proizvođača ovijenčan je OPG Marijane Svetić iz Ličkog Novog.

U kategoriji etno prezentacije na III. mjestu plasirala se Udruga „Vuk“ iz Kutereva. Srebro je pripalo OPG-u Ivana Golca iz Gospića, dok je na prvom mjestu izbilo Udruženje obrtnika iz Slavonskog Broda. Najbolji gostujući izlagač je Stjepan Ćurdo iz Soljana, drugi je Mesarsko-trgovački obrt „Mrki“ iz Trogira, a na trećem mjestu ove kategorije je OPG Branimir Jakovljević iz Šibenika.

U večerašnjoj prigodi u organizaciji Ličko-senjske županije i Turističke zajednice Grada Gospića dodijeljene su turističke nagrade  „Zeleni cvijet“ i nagrade za najljepšu fotografiju Grada Gospića. Kroz projekt „Volim Hrvatsku“ i nastojanja za unapređenje i zaštitu okoliša, kao i turističkog prostora te poboljšanje raznovrsnosti kvalitete ukupne turističke ponude i ove godine je raspisan natječaj za najbolje uređeni balkon i  okućnicu privatne kuće na području grada Gospića.  Sudionici natječaja s područja grada Gospića su na nacionalnoj razini u akciji Zeleni cvijet unazad nekoliko  godina dobili pet Zelenih cvjetova sa zlatnim srebrenim i brončanim znakom u više kategorija.

Zeleni cvijet sa brončanim znakom ove godine dobila je Jadranka Blažeković za uređenost okućnice privatne kuće. Zeleni cvijet sa srebrenim znakom pripao je Kati Mihelčić Pavelić. Najuređenija okućnica na području grada Gospića je okućnica Ane Pejnović  kojoj je tako pripalo odličje Zeleni cvijet sa zlatnim znakom. Istoj vlasnici okućnice pripala je nagrada za najuređeniji balkon privatne kuće.

TZ Grada Gospića i ove godine je objavila natječaj za  „Najljepše fotografije garad Gospića“. Natječaj je bio otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce, punoljetne građane Republike Hrvatske te foto klubove s područja Republike Hrvatske. Tražila se najbolja  fotografija Grada Gospića vezana uz kulturni događaj, pejzaž, akcijska fotografija, turistička fotografija i prirodne ljepote. Na natječaj je pristiglo ukupno 38 fotografija.

-3. mjesto za najljepšu fotografiju osvojila je fotografija pod nazivom  „Katedrala u suton“ autorice Mirne Kolak.

-2. mjesto osvojila je fotografija naziva  „Velebitski pašnjak autorice Ane Sekulić. 

Prvo mjesto i najljepša fotografija natječaja pod nazivom „Zimsko jutro“ djelo je autorice  Nikoline Tonković Čorak.

Nagrade svim laureatima zajednički su predali gradonačelnik Karlo Starčević i direktorica TZ grada Gospića Maja Strilić. U nastavku programa posjetitelji su uživali u modnoj reviji etno-butika „Mara“ iz Zagreba čiji su modeli bazirani na etno ornamentima.

L.O.