Dolazi nam zahlađenje i snijeg!

0
Hrvoje Jurković
Hrvoje Jurković

Ako je suditi prema najavljenoj temperaturi dolazi nam prava zima. Snijeg će danas padati u mnogim krajevima unutrašnjosti. Snježni pokrivač do kasno navečer u gorju će ponegdje biti i veći od 10 centimetara, a poneki centimetar vrlo će se vjerojatno mjeriti i u mnogim nizinama, ponajprije Slavoniji, Posavini i Banovini.
Osjetu hladnijeg vremena pridonosit će od sutra i povremeno umjeren, gdjegod i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar u unutrašnjosti, te od sutra kasno poslijepodne jaka i olujna bura i tramontana na većem dijelu Jadrana.

Temperatura zraka zamjetno će se sniziti. Nakon jučerašnjih na kopnu iznadprosječno visokih 10 do 14°C, već u srijedu ujutro, te posebice u četvrtak i petak, uz vedre noći najniža temperatura zraka bit će ponegdje i ispod -10°C, osobito u Gorskom kotaru i Lici, ali nije isključeno i u nekim nizinama sa snježnim pokrivačem. Najviše dnevne vrijednosti bit će malo iznad 0°C.

I na moru se jutarnja temperatura od sredine tjedna može spustiti ispod nule, a danju će, uz sunčano i vjetrovito vrijeme, biti uglavnom od 3 do 8°C.

H.J.