Dostojanstveni skupovi, „Torcida“ izostala

S odmakom od sedam dana kod spomen kompleksa Jadovno, na lokalitetu Šaranova jama održana je još jedna komemoracija žrtvama ustaškog logora. Ovoga puta počast ubijenima odali su članovi udruge „Jadovno ’41.“ iz Banja Luke. Podsjećamo kako su komemoracije SAB i antifašista RH i ove danas odvojene nakon prijašnje četničke ikonografije govora mržnje predsjednika banjalučke udruge Dušana Bastašića.
Karavana iz Banja Luke imala je ove godine u pola manje autobusanego li prijašnjih godina, točnije pet. Budući da nije bilo niti razglasa, sve se svelo na molitve pravoslavnih svećenika na jamom, kao i nekoliko izjava novinarima od strane vodstva udruge „Jadovno ’41.“. Izostala je i četnička ikonografija, pa gospićka policija nije imala niti jednu intervenciju.
Kod velikog križa u zaseoku Krč autobuse sa Banjalučanima dočekali su prosvjednici iz UHDRR-a Rijeka i Bilaj. Mirno su prosvjedovali, tražeći da se okonča manipulacija s brojem žrtava Jadovnog. Zbog informacija kako će se na ovom mirnom prosvjedu hrvatskih dragovoljaca pojaviti skupina navijača „Torcide“, UHDDR-a Rijeka i Bilaj zatražili su od gospićke policije distanciranje od bilo kakvih provokacija sa strane. Na sreću, sve je proteklo u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi.

L. O.

Nastavak ispod oglasa