Državni tajnik Branko Grgić sutra u Otočcu

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić sa suradnicima, posjetit će grad Otočac, u srijedu 1. prosinca 2010. godine.

Tom će prigodom državni tajnik Grgić i gradonačelnik Otočca Mario Barković govoriti o učincima turističke sezone i turističkom razvoju, poslije čega će se biti održana prezentacija „Mogućnosti turističkog razvoja Grada Otočca i okolice“ (11,10 sati, ured gradonačelnika, kralja Zvonimira 10).

Nastavak ispod oglasa

Izjave za medije predviđene su u 13 sati, te poslije toga, obilazak obnovljenog i novootvorenog hotela Park u Otočcu, sirane Runolist i Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda.

Grad Otočac čini dvadesetak naselja u Gackoj dolini smještenoj između Velebita i Male Kapele. Područje je to očuvane prirode i bogate kulturne baštine, osobito poznato po Gacki, bistroj rijeci bogatoj pastrvom. Na izvoru Gacke nalaze se mlinice koje i danas pružaju sliku nekadašnjeg života u ovome kraju, što je, uz selo Švica i tamošnje jezero te Kuterevo, poznato velebitsko utočište za mlade medvjede, tek dio pretpostavki za obogaćivanje turističke ponude.

(bib)