Eko-automobil u Gospiću

0

    GOSPIĆ – U sklopu ekološkog projekta „Green City“ poznati lanac trgovina „dm“   predstavio je novi eko-automobil. Ispred dućana „dm“-a  u središtu grada okupilo se mnoštvo građana kako bi  vidjeli „Doc-king, jedan od najuspješnijih elektro-automobila današnjice. Govorteći u  ime Grada Gospića  zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan dao je podršku ovom projektu.

  – U vrijeme učestalog poskupljenja naftnih  derivata, sve izraženijeg zagađivanja Zemlje,kao i činjenice da će zalihe nafte jednom nestati elektro-automobili se nameću kao spasonosno rješenje koje će uz korištenje jeftine energije štititi okoliš. Ovdje vidimo i posebni punjač za akomulatore koji pokreću takav automobil. Nema zagađivanja niti velikih novčanih izdataka. Vjerujem da će u skoro vrijeme elektro-automobili postati dio svakodnevice, posebice u gradovima gdje će se znatno smanjiti emisija štetnih plinova iz sadašnjih automobila, kazao je Ivan Biljan.

   Tijekom prezentacije „Doc-kinga nastupile su mažoretkinje Grada Gospića i Puhački orkestar Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“, dok je program vodio glumac Mario Peterković. Među publikom je bio najveći dio osmoškolaca kojima  bi ovakav auto za kojih 15-20 godina mogao biti dio svakodnevice.

                                                                                                         M. S.