EU odobrio projekt zaštite prirode vrijedan 57.629 eura u pećinskom parku Grabovača!

0

Javna ustanova “Pećinski park Grabovača” primila je zeleno svjetlo za provedbu projekta “Zaštita prirode” u vrijednosti od 57.629 eura. Ovaj projekt sufinancira Europska unija kroz program Europskih snaga solidarnosti.

Projekt će okupiti čak 40 volontera koji će kroz period od 2,5 mjeseca sudjelovati u različitim aktivnostima. Diversifikacija profila i usmjerenja volontera je izražena, no svi dolaze sa zajedničkim ciljem: pružiti pomoć i biti aktivni sudionici u razvoju lokalne zajednice i ruralnih područja.

Ustanova planira provedbu brojnih aktivnosti u suradnji s volonterima tijekom srpnja i kolovoza. U sklopu toga će se organizirati tradicionalna besplatna Ljetna škola i škole stranih jezika za djecu i mlade. Detalji o prijavama bit će uskoro objavljeni. Ostale aktivnosti uključuju program za djecu “Tjedan prije škole”, različite edukativne radionice, Interkulturalne večeri za upoznavanje različitih kultura i običaja, Summer Vibe festival, Međunarodnu noć šišmiša, i druge.

Zahvaljujući ovakvim projektima, Ustanova je uspostavila partnerstva s brojnim udrugama, institucijama i gradovima diljem Europe.

Kroz provedbu projekta “Zaštita prirode” cilj je osnažiti lokalnu zajednicu i volontere za samostalno poduzimanje društvenih akcija i akcija vezanih uz zaštitu okoliša i prirode.

L.O.