FOTO Policija uklonila eksplozivna sredstva iz speleološkog objekta

0

Jučer su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu iz jame Tomčeva draga u Donjem Kosinju izvukli značajnu količinu eksplozivnih sredstava, uključujući 18 tromblonskih trenutnih mina, 11 ručnih bombi i 6 tromblonskih kumulativnih mina. Sva eksplozivna sredstva su sigurno izuzeta i pohranjena u skladište do uništenja.

U svjetlu ovog događaja, policija je ponovila apel građanima da ne ostavljaju minsko-eksplozivna sredstva u javnim prostorima, posebice ne u kontejnerima za otpad ili parkovima, gdje su dostupna ostalim građanima, a osobito djeci. Postoji velika opasnost od neželjenih incidenata koji mogu rezultirati ozbiljnim ozljedama ili čak smrću.

Oglas

Policija također poziva građane da se pridruže nacionalnoj akciji „Manje oružja – manje tragedija“, koja omogućava dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez sankcija. Građani se mole da oružje ne donose samostalno u policijske postaje kako bi se izbjeglo njegovo potencijalno aktiviranje i neželjene posljedice. Za dragovoljnu predaju oružja mogu se obratiti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, gdje će policija organizirati preuzimanje oružja od strane stručnih službenika.

L.O.