Gospić – PU Ličko-senjska dobiva ispomoć 40 policajaca

2

U cilju provođenja MUP-ovog programa „ Sigurna turistička sezona“, načelnik PU Ličko senjske Željko Jurković danas je na tiskovnoj konfrenciji u Gospiću izjavio da će PU Ličko senjska tijekom turističke sezone biti pojačana sa 40-tak policajaca iz drugih , kontinentalnih PU, čiji će policajci biti raspoređeni sa vozilima i tehnikom u PP Novalja, Karlobag i Senj.

Predstavljeni su i policajci iz Ukrajine Roman Volkov i Kyryl Barsukov koji će biti na ispomoći kontakt policajcima u Novalji tijekom turističke sezone. Tijekom mjesec dana, koliko je njihov rad planiran u PU Ličko senjskoj, oni će biti angažirani i na ličkoj dionici Autoceste i u NP „Plitvička jezera“.

Posebnu pozornost u PU Ličko senjskoj tijekom turističke sezone posvetiti će konstantnom, 24-satnom nadziranju dijela autoceste od tunela Mala Kapela do tunela Sv.Rok.

– „ ove turističke sezone, zbog dolaska velikog broja turista, poglavito mladih, pozornost će mo posvetiti destinaciji policijske postaje Novalja, gdje je prošle turističke sezone evidentiran najveći broj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Ukrajinski policajci posao će obavljati sa ophodnjama hrvatske policije, u službenim odorama ali bez naoružanja, što se već pokazalo kao najbolji način ostvarivanja kontakta s gostima, te kao promocija Hrvatske kao sigurne zemlje“- kazao je načelnik Jurković.

Dražen Prša