Gospić – Sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća

0

Danas 27.studenog,  u Gospiću je održana redovita sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća. U ovo vijeće ulazi po pet predstavnika iz svakog dekanata uz članove koji ulaze po dužnosti. Okupilo se tako u 10 sati 30 vijećnika u zgradi biskupije.

Nakon molitve i kraćeg razmatranja koje je održao vlč. Marinko Miličević, biskup mons.dr.Mile Bogović  je izvijestio vijećnike o stanju u biskupiji. Dotakao je stanje klera, stanje vjeroučitelja i drugih djelatnika u biskupiji, iznio informaciju o CHM na Udbini. Nakon diskusije i kraćeg odmora generalni vikar mons. mr. Tomislav Šporčić iznio je rezultate ankete o župnoj katehezi.

Oglas

U pripremu za prvu Pričest uključeni su drugi i treći razred, a sedmi i osmi za Krizmu. O dolasku učenika ostalih razreda na nedjeljnu misu trebala bi se voditi evidencija. Odgovor na anketu bio je dosta dobar i iz toga se može štošta iščitati. Potom su voditelji pojedinih odbora dali izvješća o radu i planovima. Tako je mons. Mile Čančar dao informaciju o radu odbora za glazbu, vlč. Nikola Turaklj za katehizaciju, mons. Tomislav Šporčić za pastoral obitelji, mons. Mile Pecić za rad u medijima, p. Stjepan Bergovec o karitasu i bolesnicima i o ekonomsko-građevinskim poslovima vlč. Nikola Turkalj. Slijedila je diskusija.

(bib)