Gospićanin pokušao kupiti traktor i utovarivač pa ostao bez više tisuća eura

Gospićka policijska postaja jučer je zaprimila kaznenu prijavu od oštećenog 44-godišnjaka iz Gospića. Ovaj građanin prijavio je sumnju na počinjenje kaznenog djela računalne prijevare, potvrđeno je iz Policijske postaje.

Oštećeni muškarac 22. svibnja pronašao je na internet oglasniku oglas za kupnju traktora i utovarivača. Nakon što je stupio u kontakt s prodavateljem i putem e-maila zaprimio ugovore i podatke za uplatu, oštećeni je uplatio dogovoreni novčani iznos od nekoliko tisuća eura. Međutim, nakon uplate prodavatelj se više nije javljao, a oglas je brzo nestao s oglasnika.

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici potvrdili su da je kriminalističko istraživanje u tijeku s ciljem pronalaska osobe odgovorne za ovo kazneno djelo. Apelirali su na građane da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta i da izbjegavaju uplate bez prethodne provjere prodavatelja.

“Naši policijski službenici nastavljaju s radom na ovom slučaju. Pozivamo građane da prijave sve sumnjive aktivnosti koje primijete na internet oglasnicima”, izjavili su iz Gospićke policijske postaje.

Istraga je još uvijek u tijeku, a ovaj slučaj je poslužio kao podsjetnik na potrebu za oprezom prilikom online transakcija.

L.O.