Gospićanin predao pušku, dvije bombe i hrpu streljiva

0
Foto: MUP/Ilustracija

Umjesto malčice odmora zbog vrućina, kako ljeto odmiče policija ima sve više posla. Ranije su novinari redovno dobivali vikend izvješća, dok su vijesti o „neredu“ na terenu ovih dana doslovno zaredali.
Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Rijeke, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja on je izručio 25 komada detonatorskih kapisli i pet komada lovačkog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.
Operativno je obrađena i 20-godišnjakinja s područja Vrhovina, zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo davanja lažnog iskaza. Sumnjiči se da je 12. veljače 2016. godine lažno prijavila gubitak vozačke dozvole, nakon čega je u Policijskoj postaji Otočac ishodovala novu vozačku dozvolu, budući je vozačku dozvolu čiji je gubitak lažno prijavila, u Beogradu zamijenila za inozemnu vozačku dozvolu.
Na koncu jedna dobra vijest. Građanin Gospića jučer je dragovoljno predao pušku, dvije bombe i 1 035 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Još bolja je vijest kako akcija „Manje oružja-manje tragedija“ traje i dalje pa se oružje, streljivo i eksplozivni predmeti i dalje mogu predati policiji bez sankcioniranja.

P. U./L. O.