Gospićanin predao ručni raketni bacač!

0

Policijska uprava ličko-senjske javlja o šest kaznenih djela, pet prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, dva događaja na moru i dragovoljna predaja oružja.

Ljeto je, ali lopovi rade prekovremeno. Tako je evidentirana teška krađa i pet krađa u kojima je nepoznati počinitelj mrkuno:

-noću, 1./2. kolovoza u Korenici, provalio u trgovinu i otuđio novac i raznu robu na štetu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu,

-noću,1./2. kolovoza u Novalji, sa parkirališnog prostora zgrade otuđio osobni automobil na štetu 67-godišnjaka s područja Dugog Sela,

-jučer, u Novalji, iz apartmana i autokampa otuđio elektroničke uređaje, novac i osobne dokumente na štetu sedam stranih državljana (Italije, Irske i Austrije),

-jučer, na odmorištu autoceste A1, u smjeru Splita otuđio torbicu s novcem i osobnim dokumentima na štetu 69-godišnjaka iz Osijeka.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Novalje, dok su na području Otočca dečki vrijeđali i omalovažavali policajce.

Jučer je građanin iz Gospića osiromašio svoj kućni arsenal. Policiji je dragovoljno predao ručni raketni bacač, kojeg je policijski službenik za protueksplozijski zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.