Gospićka HVIDRA: Nakon 15 godina rata doživjeli smo ponovno da nam kroz grad prolaze četničke kokarde

Gospić – u priopćenju koje nam je poslala Gospićka HVIDRA, a koje je potpisao predsjednik Ivica Alić stoji kako je žalosno i nedopustivo da 15 godina nakon rata četnički omladinci marširaju kokardama kroz naš grad.

Milorad Pupovac od organizatora zatražio je da se ukloni natpis “Dobro došli u Jadovno”. Ljutiti branitelji nadalje pišu kako je Pupovac “trebao znati da je Jadovno selo, koje se nalazi u podnožju Velebita, a da je Šaranova jama mjesto koje su oni pohodili i u koju je nakon 1945. godine bačeno od strane partizanske oslobodilačke vojske, ne zna se točan broj, i hrvatskog naroda iz osvete, ali nažalost to ne spominje ni organizator skupa, niti su se naši političari za koje mi glasamo potrudili da se uvrsti u protokol”.
– Mi branitelji i invalidi Domovinskog rata više nećemo dozvoliti da nam kroz grad Gospić prolaze četničke kokarde i četnički provokatori. Gospić je simbol otpora i pobjede Hrvatske vojske i hrvatskog naroda nad četničkim hordama. Ovim putem šaljemo poruku organizatorima obilaska grobnica na Jadovnom, da nemamo ništa protiv da se poklonite žrtvama na dostojanstven način, ali više nećemo dozvoliti da vaš dolazak iskoristi šačica četničkih omladinaca, provokatora i na taj način demonstrira nekakvu silu i nepoštivanje zakona hrvatske države – stoji u priopćenju gospićke HVIDRA-e.

Nastavak ispod oglasa

H.J.