Gospođa je bila najpijanija, a Mađar „letio“ 232 km/h

Ilustracija

Za policijske djelatnike PU ličko-senjske bio je ovo jedan razmjerno miran vikend. Ipak…

U razdoblju od 8. do 10. veljače 2018. godine u Novalji, nepoznati lopov provalio je u ured u vlasništvu 60-godišnjeg češkog državljanina iz kojeg je ukrao televizor.

Dogodile su se dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama i to na području Gospića i Korenice. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Novalje.

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Ovoga puta najpijanija je bila 49-godišnja gospođa kojoj je na odmorištu Brinje izmjereno1.75 g/kg alkohola u krvi.  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 232 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, kod Zira kada je 28-godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom mađarske nacionalne oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

PULS/L. O.