Građani, predložite lokacije za mjerenje brzine vozila

Temeljem plana mreže prometnih policija na području država Europske unije (TIPSOL), pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine  vozila u razdoblju od srijede 18. listopada od 6 sati do četvrtka  19. listopada u 6 sati.

Tijekom ova 24 sata naglasak  akcije je na uključivanju  javnosti pa stoga PU poziva građane da do 12. listopada na e-mail adresu licko-senjska@policija.hr dostave lokacije na kojima bi željeli da policija mjeri brzinu. Uključivanjem medija i građana  u ovu akciju želi se podići svijest javnosti o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine. Policija će  u ovu akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika i  svu tehniku kako bi se nadzor odvijao neprekidno 24 sata.

Nastavak ispod oglasa

Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području  države  RH poboljšalo.

PULS/L. O.